Noi reglementari privind deblocarea conturilor firmei dupa plata datoriilor

Mecanismul rapid de blocare/deblocare a conturilor bancare deţinute de contribuabili, astfel încât ridicarea măsurii popririi unui cont să se realizeze în cel mult câteva ore, și nu cel puțin zece zile, cum se întâmpla până acum, este în lucru la Ministerul Finanțelor Publice (MFP) și va fi funcțional în câteva săptămâni, potrivit declarațiilor făcute recent de președinta Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). O astfel de posibilitate a fost introdusă în legislație de la finalul anului 2016, însă, pentru a se aplica efectiv, reglementările amintite trebuie aprobate şi la nivelul Fiscului.

Extinderea modalităţilor de comunicare pe cale electronică, inclusiv între ANAF şi bănci, este inclusă în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 84/2016, document în vigoare din decembrie 2016 și care modifică mai multe acte normative, printre care şi Codul de procedură fiscală.

Printre altele, documentul a stabilit implementarea unui mecanism mai rapid de comunicare în cazul înființării/ridicării popririlor, scopul fiind de a evita cazurile în care contribuabililor li s-au indisponibilizat și executat sume de bani care depășesc nivelul creanței pentru care s-a înființat poprirea.

De altfel, reprezentanții MFP lucrează la acest sistem, care ar urma să fie funcțional peste o lună.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Lumina procesata ca sunet
Articolul următor
Altex a inceput sa vanda prin eMAG

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×