Noi prevederi legislative privind evitarea dublei impuneri in 2016

Pe site-ul MFP fost publicat Proiectul de ordin al ministrului finantelor publice pentru aprobarea formularelor prevazute de art. 230 si 232 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal din 2016.

Potrivit prevederilor art.230 alineatul (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal cu modificarile si completarile ulterioare pentru aplicarea legislatiei Uniunii Europene, persoanele juridice rezidente intr-un stat al Uniunii Europene au obligatia depunerii unei declaratii pe proprie raspundere in care este indicata calitatea de beneficiar al veniturilor obtinute din Romania.

Macheta certificatului de rezidenta fiscala pentru persoane rezidente in Romania se stabileste prin norme, potrivit prevederilor articolului 230 alineatul 6 din Codul Fiscal. Astfel, pentru aplicarea intr-un stat strain a conventiei de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu acel stat, persoanelor juridice si fizice rezidente li se elibereaza de catre organul fiscal din Romania certificatul de rezidenta fiscala.

In conformitate cu prevederile art. 232 din Codul fiscal, organul fiscal competent din Romania are obligatia de a elibera certificatul de atestare a impozitului platit de nerezidenti.

In prezent pentru aplicarea conventiilor de evitare a dublei impuneri si a legislatiei Uniunii Europene sunt elaborate in OMFP nr. 724/2011 urmatoarele machete: macheta certificatului de rezidenta fiscala pentru persoane rezidente in Romania, macheta certificatului de atestare a impozitului platit de nerezidenti in Romania, macheta declaratiei pe proprie raspundere in care este indicata calitatea de beneficiar al veniturilor obtinute din Romania.

Intrarea in vigoare la data de 1 ianuarie 2016 a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal impune elaborarea si actualizarea legislatiei secundare mai sus mentionata, data in aplicarea Codului fiscal si a conventiilor de evitare a dublei impuneri.

0 0
,
Articolul precedent
Daca nu se deduc cheltuielile, firmele si PFA-urile vor achita impozit redus pe sediul social
Articolul următor
Noile memorii Klevv, dedicate jocurilor

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×