Noi date de la ANAF privint inlocuirea obligatorie a caselor de marcat

Prin OUG nr. 91/2014 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, au fost create premisele înlocuirii aparatelor de marcat cu rolă jurnal pe suport hârtie cu aparate de marcat cu jurnal electronic.

Noile aparate de marcat pot fi achiziționate numai de la operatorii economici care au obținut autorizație de distribuție de la Ministerul Finanțelor Publice. Prin magazinul său online – www.casedemarcat.eu , AttoSOFT vă pune la dispoziție o gamă largă de aparate fiscale cu jurnal electronic.

Stadiul implementării la zi a aparatelor de marcat noi

✓ 288714 înregistrate în sistemul informativ al ANAF,
✓ 203243 cu identificator fiscal atribuit,
✓ 133894 în funcțiune la contribuabili.

În perioada de implementare, organele de control vor desfășura doar acțiuni de tip preventiv și nu de sancționare de la prima abatere.

Avertismentul pentru nerespectarea termenelor se aplică de organul de control o singură dată. Procesele de implementare a noilor aparatelor de marcat sunt în plină desfășurare.

ANAF solicită tuturor celor implicați în acest proces să intensifice eforturile pentru finalizarea operațiunilor de avizare tehnică, autorizare, fiscalizare, instalare și punere în funcțiune a noilor aparate de marcat.

1 0
,
Articolul precedent
Samsung se află într-o pantă descendentă pe piața de telefoane mobile
Articolul următor
Regimul de functionare a caselor de marcat

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu