Model de atentionare privind bonurile fiscale – Martie 2015

Incepând cu data de 1 martie 2015, operatorii economici care au obligația, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr.28/1999, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, afișează anunțul la locul de amplasare a aparatelor de marcat electronice fiscale, în așa fel încât să fie vizibil clienților. Operatorii economici care desfășoară activități comerciale în unități de tip restaurant, bar, discotecă, club, și altele asemenea, asigură informarea clienților și prin tipărirea anunțului de atenționare pe prima pagină a meniurilor pe care le pun la dispoziția acestora, ori prin alte mijloace, astfel încât, la fiecare masă destinată clienților, aceștia să aibă permanent posibilitatea de a citi anunțul de atenționare.

Dacă clientul nu primeşte bonul fiscal, acesta are obligaţia să-l solicite. În cazul unui refuz, clientul are dreptul de a beneficia de bunul achiziţionat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia. De asemenea, este interzisă înmânarea către client a altui document, care atestă plata contravalorii bunurilor sau serviciilor prestate, decât bonul fiscal, se arată în anunţul tip formulat de MFP.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a supus dezbaterii publice, pe 13 Februarie 2015, proiectul de Ordin pentru stabilirea modelului și conținutului anunțului de atenționare a clienților referitor la obligația de respectare a prevederilor OUG nr.28/1999.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

anunt bonuri fiscale, bonuri fiscale martie 2015, bunuri sau servicii fara plata, mfp, oug 28 1999

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Cum se corecteaza un bon fiscal gresit?
Articolul următor
Totul despre cum iti vinzi marfa sub pretul pietei

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.