Modalitatea de a renunta la aplicarea sistemului de TVA la incasare – 2017

Persoanele impozabile care aplica TVA la incasare si cifra de afaceri nu depaseste in cursul unui an plafonul de 2.250.000 lei pot renunta la aplicarea sistemului respectiv oricand in cursul anului. Aceste persoane trebuie sa depuna la organele fiscale competente formularul 097 “Notificare privind aplicarea sistemului TVA la incasare” din care sa rezulte ca plafonul nu a fost depasit si inceteaza aplicarea sistemului TVA la incasare.

Teremenul pentru depunerea notificarii este intre 1 si 25 ale lunii, cu exceptia primului an in care a optat pentru aplicarea sistemului.

Radierea persoanei respective din Registrul persoanelor care aplica sistemul  TVA  la incasare se opereaza de organele fiscale competente incepand cu prima zi a perioadei fiscale urmatoare celei in care a fost depusa notificarea.

Persoanele impozabile care aplica sistemul TVA la incasare si cifra de afaceri depaseste plafonul de 2.250.000 lei aplica sistemul pana la sfarsitul perioadei fiscale urmatoare celei in care plafonul a fost depasit.

Acstea trebuie sa depuna la organele fiscale competente formularul 097 ” Notificare privind aplicarea sistemului TVA la incasare” din care sa rezulte ca plafonul afost depasit si inceteaza aplicarea sistemului TVA la incasare.

Termenul de depunere a formularului 097 este pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare perioadei fiscale in care a depasit plafonul.

In situatia in care persoana impozabila care depaseste plafonul nu depune notificarea, aceasta va fi radiata din oficiu de organele fiscale competente, incepand cu data inscrisa in decizia de radiere, din Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare.

Deja ai votat!
, ,
Articolul precedent
Legislatie 2017 – Obligatiile firmelor care folosesc soft-uri inchiriate – Exemplu de aplicare
Articolul următor
Legislatia privind imprumuturile intre societati

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×