Majorarea plafonului TVA pentru intreprinderi mici la 300.000 lei

Conform art. 1, prin derogare de la articolul 287 punctul 18 din Directiva 2006/112/CE, România este autorizată să acorde o scutire de la plata TVA persoanelor impozabile a căror cifră de afaceri anuală nu depăşeşte echivalentul în moneda naţională a 88.500 EUR, la cursul de schimb din ziua aderării sale.

Decizia se aplică de la 1 Ianuarie 2018 până la 31 Decembrie 2020 sau până la data intrării în vigoare a unei directive de modificare a dispozitiilor articolelor 281-294 din Directiva 2006/112/CE, dacă aceasta dată este anterioară.

Măsura ar trebui să reducă obligațiile în materie de TVA în cazul mai multor întreprinderi mici. De asemenea, acest regim ar trebui să degreveze administrația fiscală de sarcina de a monitoriza colectarea unui volum redus de venituri de la un număr mare de întreprinderi mici.

Dat fiind că această măsură de derogare urmează să aibă ca efect reducerea obligațiilor în materie de TVA pentru întreprinderile mici, România ar trebui să fie autorizată să aplice măsura pentru o perioadă limitată. Persoanele impozabile ar trebui să poată opta în continuare pentru regimul normal de TVA.

Reamintim că până la finalul lui 2017, România beneficiază de o derogare obținută încă din 2012 și prelungită ulterior, potrivit căreia pragul de scutire de TVA este fixat la 65.000 de euro, echivalentul a 220.000 de lei.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

derogare ue tva romania, plafon tva ue, scutire plata tva 2018

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Un Gb pe hard disk s-a ieftinit de peste 4 milioane de ori, fata de anul 1981
Articolul următor
Evolutia produselor software pe piata romaneasca, in anul 2017

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.