Legislatia contabila se modifica din 2016 – Noi obligatii pentru agentii economici

MFP a elaborat un proiect de ordin ce vizează modificarea şi completarea unor reglementări contabile, pe care l-a lansat recent în dezbatere publică pe site-ul propriu.

Proiectul de act normativ va aduce modificări Ordinului MFP nr. 1802/2014 pentru aprobarea Reglementarilor contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate și Ordinului MFP nr. 1286/2012 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu Standardele internaționale de raportare financiară, aplicabile societăților comerciale ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacționare pe o piață reglementată, în sensul că în cadrul acestora vor fi adăugate noi obligații pentru entitățile de interes public.

În noul proiect de ordin lansat în dezbatere publică de MFP se face referire la o modificare a unei directive europene care va fi transpusă în reglementările contabile folosite de firme la ora actuală. Astfel, potrivit documentului, anumite întreprinderi și grupuri mari vor trebui să prezinte informații nefinanciare și informații privind diversitatea.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

1286 2012, ordinul 1802 2014

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Cum se citeste si verifica o balanta contabila?
Articolul următor
Cadrul legislativ din 2016, privind declaratiile nefinanciare pentru firme

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.