Interdicţiile impuse de Statele Unite ale Americii afectează şi divizia de laptopuri Huawei, una care în acest moment utilizează Windows ca principal sistem de operare.

Compania chineză va fi nevoită să facă şi aici modificări, însă din fericire există alternative. Huawei a început să livreze deja în China unele modele de MateBook cu Linux la bord. Vorbim de Deepin Linux, o versiunea modificată special pentru piaţa chineză ce vine cu propriul său desktop environment.

Vestea bună este că laptopurile Huawei Matebook livrate cu Linux sunt şi ceva mai ieftine, foarte probabil diferenţa fiind dată de preţul licenţei Windows.

Momentan la nivel global producătorul chinez utilizează tot Windows, însă dacă interdicţiile vor continua şi după luna noiembrie, sunt şanse foarte mari ca de sărbători să ajungă şi prin alte ţări (inclusiv cele din Europa) laptopuri Huawei cu diferite versiuni de Linux.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

huawei linux, laptop fara windows

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Magazin online versus magazin fizic. Tu ce alegi?
Articolul următor
Nu e suficient că ţi-ai înlocuit casa de marcat! Service-ul este vital pentru ca afacerea ta să meargă ca pe roate, dar şi să scapi de amenzi!

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.