Internet gratuit de la UE pentru toti cetatenii

În anul 2017 Comisia Europeană a lansat programul WiFi4EU prin intermediul căruia se doreşte oferirea de internet Wi-Fi gratuit tuturor cetăţenilor. Proiectul este bugetat cu 120 milioane de euro pentru perioada 2017 – 2019 şi este dedicat administraţiilor locale.

Orice municipalitate (oraş / comună / sat) se poate înscrie în acest program pentru a primi un voucher de 15.000 euro prin intermediul căruia se vor acoperi costurile de achiziţie echipamente şi instalare a acestora. Municipalitatea la rândul său se obligă să realizeze mentenanţa acestor echipamente şi să plătească abonamentul lunar la furnizorul de internet pentru o perioadă de cel puţin 3 ani.

Fiecare ţară are repartizate minim 15 vouchere / an, însă în 2017 România nu a fost prea interesată de acest program. Deşi avem sute de oraşe şi mii de comune, anul trecut au aplicat pentru WiFi4EU doar 3 localităţi: Jucu, Oraş Bolintin-Vale şi Municipiul Slatina. Lipsa de interes sau nepăsare a României a oferit şanse suplimentare altor municipalităţi din alte ţări unde concurenţa a fost mare (Germania, Franţa, Italia, Spania, Portugalia sau chiar Bulgaria care a avut peste 120 de aplicaţii).

Comisia Europeană a dat startul celei de-a doua etape a proiectului, cea dedicată anului 2018. Până pe 15 mai orice localitate din România (de la comună în sus) poate aplica pentru a primi acel voucher de 15.000 euro. Principiul prin care se acordă voucherul este acela de “primul venit, primul servit”.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

internet gratuit

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Crește vânzările și fii lider pe piața de distribuție!
Articolul următor
Informare corectă privind casele de marcat fiscale cu jurnal electronic și procedura de transmitere a datelor

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.