Institutiile si firmele cu peste 500 de angajati intocmesc declaratii nefinanciare incepand cu 2017

Potrivit Ordinul Ministerului Finanțelor Publice nr. 1938/2016, începând din 2017, anumite întreprinderi și grupuri mari vor trebui să prezinte informații nefinanciare și informații privind diversitatea, prin intermediul unui declaraţii nefinaciare.

Indiferent de reglementările contabile pe care le aplică, toate entităţile de interes public (institutii sau firme) vor întocmi o declarație nefinanciară dacă „la data bilanțului depășesc criteriul de a avea un număr mediu de 500 de salariați în cursul exercițiului financiar”. De altfel, aceasta va fi predată Finanțelor la data depunerii bilanţului contabil.

Informații similare vor trebuie să fie oferite, de asemenea, și de entitățile de interes public care sunt societăţi – mamă ale unui grup care, la data bilanțului pe o bază consolidată, vor depăși criteriul de a avea un număr mediu de 500 de salariați în cursul exercițiului financiar. Altfel spus, dacă entitatea de interes public face parte dintr-un grup de societăți, iar aceasta are calitate de societate mamă, se va întocmi declarația nefinanciară consolidată a grupului, cu respectarea condiţiei ca, la data întocmirii bilanţului, grupul să depăşească un număr de 500 de angajaţi.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

bilant contabil 2017, declaratii firme, institutii cu 500 angajati, omfp 1938 2016

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Reglementari contabile 2017 – OMFP nr. 1938/2016
Articolul următor
Conditiile impuse agentilor economici pentru a se inregistra in scopuri de TVA conform OANAF 2393/2016

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.