Inregistrarea în SPV – Cum funcționează identificarea vizuală online pentru înregistrarea în SPV

Ministerul Finanțelor Publice împreună cu Agenția Națională de Administrare Fiscală au dezvoltat și implementat o nouă facilitate a serviciului Spațiul Privat Virtual pentru persoanele fizice. Este vorba de identificarea vizuală online, care este operațională începând de la 11 august 2020.

Prin intermediul unei sesiuni video (identificare vizuală online) poate fi efectuată identificare persoanelor fizice care doresc să se înregistreze în SPV. Pentru identificarea vizuală online este necesar ca persoanele fizice să se programeze online prin intermediul aplicației dedicate disponibilă pe site-ul www.anaf.ro.

În cazul exercitării de către persoana fizică a opțiunii privind aprobarea prin identificare vizuală online, ANAF transmite persoanei fizice o informare, pe e-mail, care cuprinde:

– instrucțiuni de desfășurare a identificării vizuale online ce se va derula;
– comunicarea faptului că, în situația în care nu poate participa la identificarea vizuală online la data și ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare;
– comunicarea faptului că neprezentarea la ora și data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea înregistrării în SPV;
– reguli de conduită.

În timpul sesiunii funcționarul public poate formula întrebări referitoare la informații ce trebuie să conțină elemente cunoscute de ANAF și persoana fizică. În situația în care persoana fizică nu răspunde corect întrebărilor adresate, cererea de înregistrare în SPV se respinge.

Deja ai votat!
,
Articolul anterior
Cum îți poți verifica online polița RCA
Articolul următor
OnePlus 8 Pro – cel mai bun smartphone in 2020

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu