Inregistrarea firmelor pentru sistemul TVA la incasare – Ordinul ANAF nr. 1503/2016

Firmele care aplică sistemul TVA la încasare nu mai sunt înscrise din oficiu într-un registru public. Conform Ordinul ANAF nr. 1503/2016 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare, la cerere, în Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare şi a Procedurii de radiere, la cerere sau din oficiu, din Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare, precum şi a modelului şi conţinutului unor formulare, înscrierea se face la cerere.

Prin acest act normativ au fost abrogate Ordinul ANAF nr. 339/2013 care conținea vechile reglementări din domeniu, precum și Ordinul ANAF nr.3884/2013 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (097) “Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare”.

ANAF a urmărit ca firmele să fie înregistrate la cerere în Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare, iar radierea să aibă loc atât la cerere, cât și din oficiu.
Concret, noua procedură se aplică începând de-acum pentru înregistrarea la cerere, în registrul amintit, a persoanelor impozabile care au sediul activității economice în România, a căror cifră de afaceri în anul calendaristic precedent nu depășeşte plafonul de 2.250.000 de lei și care sunt înregistrate în scopuri de TVA.

AttoSOFT aduce în atenţia celor interesaţi faptul că acei contribuabili care se înregistrează în scopuri de TVA în cursul anului, sunt înscriși tot la cerere în Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare, aşa cum se mai arată în Ordinul ANAF nr. 1503/2016.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

lege 2016, tva la incasare

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Modificarea declaratiei 394 si obligatiile platitorilor de TVA
Articolul următor
Din Iulie 2016, microintreprinderile pot cere pana la 200.000 de euro pentru dezvoltarea propriilor afaceri

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.