Incepand din Septembrie 2016, taxele si impozitele se pot plati prin card bancar, in toata tara

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii MFP, sistemul de plată prin POS a fost implementat cu succes în toată ţara. Astfel, în 221 de Trezorerii din cele 8 regionale ANAF, contribuabilii își pot achita taxele și impozitele fără a mai fi nevoiți să vină cu sume în numerar.

ANAF şi Ministerul Finanţelor Publice (MFP) au anunţat că plata obligaţiilor fiscale cu ajutorul cardului bancar, direct la ghişeele instituţiei, este posibilă acum în toată ţara persoanelor fizice, instituţia Fiscului continuând astfel procesul de modernizare început pentru simplificarea achitării taxelor şi impozitelor pe teritoriul României. 

În ceea ce priveşte comisioanele bancare aferente plăţii cu cardul, acestea sunt suportate de către stat și se încadrează între 0,24% și 0,4%, în funcție de contractele încheiate de fiecare regională ANAF.

AttoSOFT vă reaminteşte că firmele şi instituţiile publice care furnizează servicii de utilitate publică vor fi obligate să accepte plăţi cu cardul, din 2017, potrivit unui act normativ aflat în curs de legiferare.

2 0
, ,
Articolul precedent
Pogramele de contabilitate si gestiune – Avantajele implementarii solutiilor DataLight in Cloud
Articolul următor
Ce carduri sunt acceptate la plata impozitelor locale catre ANAF

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu