Incep controalele privind conectarea caselor de marcat la serverul ANAF

Având în vedere termenele limită de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al ANAF stabilite prin OpANAF nr. 435/2021, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează operatorii economici care au obligația utilizării AMEF conform art. 1, alin. 1 din O.U.G. nr. 28/19992, că în perioada imediat, următoare, structurile abilitate de control, în special Direcția Generală Antifraudă Fiscală, vor întreprinde acțiuni de verificare cu privire la îndeplinirea obligației de
a asigura conectarea la distanță a AMEF în vederea transmiterii de date fiscale, prevăzute la art. 3^1 alin. (4) din O.U.G. nr. 28/1999, pentru operatorii economici al căror termen limită de conectare a AMEF a ajuns la scadență.

De asemenea, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală atrage atenția operatorilor economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii asupra termenului scurt, mai puțin de conectare a AMEF la 0 de zile, până la care își mai pot îndeplini obligația de sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al ANAF, conform prevederilor art. 3 alin (1) lit.b) din OpANAF nr. 435/25.03.2021.

Pe aceasta cale, AttoSoft recomandă utilizatorilor de aparate fiscale să grăbească demersurile pentru conectarea caselor de marcat la ANAF, pentru a evita aplicarea sancțiunilor pentru depășirea termenului legal de conectare – care este 30 noiembrie 2021, pentru utilizatorii din categoria firmelor mici și mijlocii.

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 8.000 la 10.000 lei.

Deja ai votat!
,
Articolul anterior
CONVENTIA ANUALA A PATRONATULUI CASELOR DE MARCAT – programul evenimentului – 2021
Articolul următor
De ce a căzut Facebook, pe 4 octombrie 2021

Te-ar mai putea interesa si:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu