În Cluj, un robot, în loc de casă de marcat, la o cantină

O cantină din Cluj Napoca a apelat la un robot, în locul unei case de marcat tradiționale. Acesta utilizează algoritmi de inteligență artificială pentru a recunoaște preparatele din tava clienților. În doar câteva momente plătești cu cardul și te poți așeza la masă pentru a te bucura de masa de prânz.

Sistemul complex din spate a fost dezvoltat startupul Neurolabs, cu operațiuni în Cluj, Londra, Edinburgh și Paris.

Din câte se pare, înaintea tehnologizării plăților, clienții petreceau în medie 9 minute la coadă, iar 76% din acest timp ținea de partea de servire. Un sfert din clienți ajungeau să stea 12 minute. În final, soluția a constat în apelarea la inteligență artificială.

„Prin implementarea soluției de casierie automată ne propunem să reducem considerabil timpul de așteptare. Spre exemplu, dacă ne gândim doar la timpul asociat procesului efectiv de plată, media va scădea sub 15 secunde, prin introducerea casei automate”, estimează Patric Fulop, co-fondator și CTO al Neurolabs, dezvoltatorul soluției de verificare și încasare automată.

Din martie 2020 se va trece integral la casiere automate, iar eficiența mecanismului este estimată la 97%. Doar în 3% din cazuri ar putea fi necesară intevenția umană.

2 0
,
Articolul precedent
40% din agenții economici nu au case de marcat cu jurnal electronic
Articolul următor
Cum poti creste productivitatea magazinului tau prin CENTO si SALT

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu