Impozitul pe dividende in 2017 – Legislatia privind conditiile de impozitare

Potrivit art. 43 din Codul fiscal din 2017, impozitul pe dividende se stabileşte prin aplicarea unei cote de impozit de 5% asupra dividendului brut plătit unei persoane juridice române. Acesta trebuie declarat și plătit la bugetul de stat, până la data de 25 (inclusiv) a lunii următoare celei în care se plătește dividendul.

Prin excepţie, în cazul dividendelor distribuite care nu au fost plătite până la sfârșitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale, impozitul pe dividende aferent se va plăti, după caz, până la data de 25 ianuarie a anului următor, respectiv până la data de 25 a primei luni a anului fiscal modificat, următor anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale.

AttoSOFT atrage atenţia asupra faptului că prevederile de mai sus nu se aplică pentru dividendele distribuite şi neplătite până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale, dacă în ultima zi a anului calendaristic sau în ultima zi a anului fiscal modificat, după caz, persoana juridică română care primeşte dividendele îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 43, alin. (4) din Codul Fiscal.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

impozit dividende 2017, lege dividende

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Diurna in 2017 si cuantumul acestei indemnizatii conform Codului fiscal din 2017
Articolul următor
Ce taxe, cereri si declaratii nu se mai percep de catre ONRC, incepand din Februarie 2017

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.