Important! AttoSOFT acorda asistenta de specialitate companiilor, in schimbarea cotei de TVA, incepand cu 2017

La finalul lui 2015, cota de TVA era de 24%. Dupa numeroase discutii, 2016 a venit cu o miscorare semnificativa de 20%, iar in 2017 tendinta se mentine. Astfel, conform art. 291 din Codul Fiscal, nivelul cotei de TVA va fi de 19% incepand cu 1 ianuatie 2017.

Aceasta modificare progresiva s-a stabilit inca din 2015, cand se dorea o scadere mult mai drastica de la 24% la 19% direct, insa s-a decis asupra unei decizii de mijloc. Astfel, in 2015 cota a fost de 24%, in 2016 a ajuns la 20%, iar de la anul aceasta va scadea pana la 19%.

Cel mai mare avantaj se va vedea in oferta pietei si in ceea ce ii priveste pe consumatori sau pe beneficiarii de servicii, deoarece un TVA redus se traduce in preturi mai mici. Astfel, bugetul statului se va mari semnificativ, va creste consumul si astfel si productia sau cererea pentru anumite servicii. Insa, exista anumite chestiuni financiare si fiscale, care trebuie solutionate pana la modificarea cotei de TVA daca detii o firma cu activitate economica.

Modificari si actualizari in fiscalitatea firmelor

Astfel, pana la 1 ianuarie 2017, firmele trebuie sa se dedice actualizarii:
– Programelor;
– Soft-urilor contabile;
– Setarilor caselor de marcat;
– Preturilor din magazine si din website-urile de prezentare.

AttoSOFT va sta la dispozitie, oferindu-va asistenta de specialitate pentru ca aparatele dvs. fiscale, casele de marcat si soft-urile contabile sa fie setate pe emiterea de bonuri fiscale si facturi cu noua cota de TVA de 19%, iar firmele sa fie pregatite pana la finalul lui 2016.

Mai mult, tranzactiile care sunt in derulare la sfarsitul lui 2016 si inceputul lui 2017, vor trebui sa fie monitorizate atent si sa se stabileasca in mod corect cota de TVA pentru fiecare in parte.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

schimbare cota tva 2017, tva 19%

Distribuie acest articol

Articolul anterior
La AttoSOFT au venit colindatorii fundatiei „Inima de copil”
Articolul următor
Craciun fericit!

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.