Google a suspendat operațiunile de business cu Huawei și asta pentru că au fost incluși pe lista neagră publicată de Departamentul Comercial al SUA.

Google este obligat să-și suspende operațiunile ce presupun transfer de produse hardware și software.

Ce înseamnă asta?

“Huawei Technologies Co Ltd își va pierde imediat accesul la sistemul de operare Android și la următoarea versiune ce urmează a fi dezvoltată pentru smartphone-urile vândute în afara Chinei. Pierde accesul la aplicații populare precum serviciile incluse în Google Play Store și aplicația Gmail“.

Pe aceeași listă a fost și ZTE în 2018, dar la un moment dat au reușit să-și rezolve problemele și să intre din nou în bună legătură cu oficialitățile americane. În cazul Huawei sunt ușor sceptic pentru că vorbim de o luptă crâncenă între SUA și China la nivel comercial, deja sunt probleme mai vechi legate de arestarea unor oficiali prin Canada etc.

Teoretic, Huawei nu mai poate dezvolta pe sistemul de operare Android, nici măcar patch-uri de securitate nu ar mai putea oferi de acum înainte. Cred că se așteptau la o astfel de măsură, în urmă cu câteva săptămâni au declarat că se pregătesc de șase ani să fie blocați în a avea acces la Android și ar avea un sistem de operare mobil dezvoltat în secret.

Știrea este în dezvoltare și trebuie așteptat puțin ca să descoperim împreună ce spune Huawei pe acest subiect, poziția și mai clară a Google etc. O veste bună nu este în niciun caz, poate pentru concurența Huawei. Nici echipa Google nu cred că este prea fericită, Huawei este al doilea jucător din piața de smartphone-uri Android.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

android, huawei

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Cel mai rapid supercomputer din lume
Articolul următor
Huawei nu mai poate utiliza tehnologii Wi-Fi, USB şi nici carduri SD

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.