Google vrea să scoată bani de la motoarele de căutare care vor să ajungă în lista cu propuneri pentru Android

În vara anului 2018, Google a fost amendată de către Comisia Europeană cu 4.34 miliarde de euro, adică undeva la 5 miliarde de dolari, deoarece ar fi încălcat legile antitrust prin practici anticoncurenţiale severe. Comisia Europeană a impus celor de la Google ca device-urile ce rulează sistemul de operare Android să nu mai vină echipate din fabrică cu aplicaţiile şi serviciile Google.

Din 2020 orice utilizator din Uniunea Europeană care va îşi va cumpăra un terminal nou cu Android va fi întrebat în setările iniţiale ce motor de căutare vrea să folosească, iar în interfaţă nu va mai găsi nicio aplicaţie Google preinstalată (cu excepţia Google Play).

Cum Google este un gigant şi poate face cam ce vrea (Alphabet, compania mama Google, a raportat pentru trimestrul al doilea din 2019 o rezervă financiară de 117 miliarde de dolari, cam de trei ori mai mare decât rezerva valutară a BNR), compania a anunţat că cine va dori să apară în setup-ul iniţial, va trebui să plătească.

Google va organiza până pe 13 septembrie 2019 licitaţii pentru fiecare ţară din Uniunea Europeană, iar primele 3 oferte / ţară vor ajunge alături de Google în lista de alegeri a motoarelor de căutare. Practic, companiile vor putea licita doar în anumite ţări, acolo unde consideră că au de câştigat.

Deja ai votat!
,
Articolul precedent
Noua lege 136/2019 obliga firmele care au automate comerciale de cafea, bauturi racoritoare si snacks-uri sa le echipeze cu case de marcat cu jurnal electronic
Articolul următor
După scandal, Huawei raporteaza venituri mai mari in 2019

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×