Google renunta la tehnologiile clasice Captcha

Sistemul Captcha a fost conceput pentru a impiedica robotii sa acceseze diferite site-uri si sa le incarce cu mesaje de tip spam.

Google a schimbat tehnologia Captcha, astfel incat de acum inainte nu mai trebuie deloc sa interactioneze cu utilizatorii umani si sa-i oblige la diferite teste. Sistemul isi va da seama imediat daca cel care acceseaza un site este om sau robot, scrie The Independent.

Google introdusese un alt sistem, prin care utilizatorul putea sa dea pur si simplu click pe un mesaj care scria “nu sunt robot”. De acum insa, nu va mai fi nevoie nici de aceasta masura de precautie.

Practic, tehnologia Captcha va deveni invizibila pentru oameni, in timp ce robotii vor fi nevoiti sa rezolve in continuare diferite teste, care le vor bloca accesul online.

In decursul timpului, Captcha a avut mai multe forme. Initial era o cerinta de a transcrie un text foarte greu de citit, apoi a presupus recunoasterea corecta a unor obiecte din imagini sau realizarea unor calcule simple de matematica.

Deja ai votat!
,
Articolul anterior
Legislatia din 2017 privind vanzarile de la distanta
Articolul următor
Cum poti vedea impreuna cu prietenii un clip pe YouTube

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu