Formularul 100 modificat pentru costul de achizitie a casei de marcat

Pe site-ul ANAF la sectiunea Transparenta Decizionala a fost publicat un proiect de ordin pentru modificarea O.P.A.N.A.F. nr.587/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor 100 “Declaraţie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” şi 710 “Declaratie rectificativa”.

Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.587/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor şi taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.94 din 8 februarie 2016, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum
urmeaza:

1. Anexa nr.1 – formular 100 “Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” se modifica si se inlocuieşte cu anexa nr.1 la prezentul ordin.
2. Anexa nr.2 – formular 710 “Declaraţie rectificativa” se modifica si se inlocuieste cu anexa nr. 2 la prezentul ordin.
3. La anexa nr.4 “Instrucţiuni de completare a formularului 100 «Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat», cod 14.13.01.99/bs”, capitolul II “Completarea declaraţiei”, punctul 3 “Secţiunea B «Date privind creanţa fiscală»”, subpunctul 3.1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
“3.1. Tabelul de la pct. I «Impozite şi taxe care se plătesc în contul unic» din anexa nr.1 la ordin se completează pentru declararea obligaţiilor de plată prevăzute la poziţiile 1 – 10, 12 – 24, 28, 72 şi 73 din Nomenclatorul obligaţiilor de plată la bugetul de stat, prevăzut în anexa nr.3 la ordin.
Rândul 1 “Suma datorată” – se înscrie suma reprezentând impozitul datorat/taxa datorată în perioada de raportare, conform legii.

Rândul 1.1. “Sponsorizări” – se înscrie, dacă este cazul, suma reprezentând sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr.32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat. Acest rând se completează numai de către contribuabilii plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care efectuează sponsorizări.

Rândul 1.2. “Cost de achiziţie al aparatelor de marcat electronice fiscale” se înscrie suma reprezentând costul de achiziţie al aparatelor de marcat electronice fiscale, potrivit prevederilor Legii nr.153/2020 pentru modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru completarea Legii nr.170/2016 privind impozitul specific unor activităţi. Acest rând se completează numai de către contribuabilii plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor.

Deja ai votat!
Articolul precedent
15 ani de activitate – Patronatul Caselor de Marcat din România
Articolul următor
Scăderea costului caselor de marcat din impozit va fi incompatibilă cu scutirea de impozit a profitului reinvestit

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×