Formularul 014 modificat in 2015, privind schimbarea anului fiscal din 2016

AttoSOFT reaminteşte partenerilor şi agenţilor ecomomici faptul că, din 2016, orice companie îşi poate schimba anul fiscal, completând formularul 014, modificat în 2015. Conform Ordinului ANAF nr. 3495/2015, formularul 014 se utilizează de către contribuabili pentru efectuarea opțiunii de modificare a anului fiscal.

Contribuabilul plătitor de impozit pe profit va trebui să completeze la Secțiunea „I. Date de identificare a contribuabilului, în caseta corespunzătoare,  denumirea/numele și prenumele, codul de identificare fiscală, precum și datele privind adresa domiciliului fiscal.

Apoi, în Secțiunea „II. Date de identificare a împuternicitului”, va completa informațiile despre denumirea și codul fiscal ale împuternicitului. Alături de cele două secțiuni ce cuprind datre de identificare, la Secțiunea III, se va bifa caseta corespunzătoare exprimării opțiunii de modificare a anului fiscal și vor fi notate ziua/luna/anul de început a anului fiscal modificat, potrivit noului Cod fiscal.

De asemenea, în formularul 014 se vor mai înscrie și numele și datele persoanei care completează.

După completare, potrivit Ordinului ANAF nr. 3495/2015, formularul 014 – Notificare privind modificarea anului fiscal va fi depus organul fiscal competent,  în termen de 15 zile de la data începerii anului fiscal modificat sau de la data înregistrării acestora.

La fel ca și până acum, formularul 014 urmează să fie completat, și în 2016, în două exemplare, înscriindu-se cu majuscule, citeț și corect, datele prevăzute:

– Un exemplar, semnat și ștampilat conform legii, se depune la unitatea fiscală, direct la registratură sau la poștă, prin scrisoare recomandată;
– Un exemplar se păstrează de către contribuabil.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

014 pdf, formular 014

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Noua procedura din 2016, de schimbare a anului fiscal pentru agentii economici
Articolul următor
Ordinul MFP nr. 2634/2015 privind modelele documentelor justificative in 2016, comparativ cu 2015

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.