Firmele obligate să aibă POS-uri chiar dacă nu au casă de marcat

Chiar dacă o companie nu vinde produse sau servicii direct către populație, aceasta poate fi obligată, în funcție de cifra de afaceri, să pună la dispoziție un POS pentru plăți cu cardul bancar.

Concret, începând din iulie 2018, inclusiv unii comercianți angro și prestatori de servicii sunt obligați să accepte plata cu cardul bancar. Obligația a fost extinsă la momentul respectiv, după ce se aplicase înainte numai comercianților cu amănuntul.

Astfel, dacă are o cifră anuală de afaceri mai mare de 50.000 euro (echivalent în lei), o companie este obligată să accepte la plată cardurile de debit și cardurile de credit, prin intermediul unui terminal POS și/sau prin intermediul altor soluții moderne.

Așa se poate ajunge ca o firmă, deși nu este obligată să folosească aparat de marcat, să fie obligată să aibă POS pentru plata cu cardul. Spre deosebire de comerțul cu amănuntul, comerțul angro și prestarea de servicii vizează uneori exclusiv relații business to business (nu este necesară casa de marcat).

Comerțul angro reprezintă, conform legislației în vigoare, o activitate desfășurată de comercianții care cumpără produse în cantități mari pentru a le revinde în cantități mai mici altor comercianți sau utilizatori profesionali și colectivi. Comerțul cu amănuntul implică, în general, vânzarea de produse direct către persoanele fizice.

Comercianții cu amănuntul sunt obligați să folosească aparate de marcat indiferent de cifra de afaceri pe care o au, dacă vând produse direct persoanelor fizice.

Pentru corectitudinea datelor si operatiunilor financiare ale firmei Dvs., specialistii recomanda programele AttoSoft.

Deja ai votat!
, ,
Articolul anterior
Mai bine de jumătate de secol de la apariția codurilor de bare
Articolul următor
Din 2020, Google va aproba telefoane doar cu Android 10

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu