Firmele nu vor mai plati impozite pe imobilele construite in vederea vanzarii – Proiect legislativ

Un proiect de modificare a Codului fiscal propune ca dezvoltatorii imobiliari, persoane fizice autorizate sau societati, sa nu mai plateasca impozitul pentru imobilele pe care le construiesc in vederea vanzarii. Astfel, imobilele s-ar incadra la marfuri, urmand sa fie impozitate abia dupa vanzare sau dupa darea in folosinta, conform unor surse AttoSOFT.

Modificarea apare deoarece legislatia din acest moment nu prevede nicio diferenta intre cladirile folosite pentru folosinta proprie si cele pe care dezvoltatorii imobiliari le construiesc pentru a le vinde. Impozitele se aplica astfel in ambele situatii, iar cladirea construita se inregistreaza de dezvoltator si se platesc impozitele pana la momentul vanzarii de catre acesta.

Propunerea legislativa propune modificarea articolului 456 din Codul Fiscal din 2016 prin care ”nu se datoreaza impozit/taxa pe cladiri pentru cladirile, constructie noua, edificate de o societate sau o persoana fizica autorizata, in conditiile legii, exclusiv in scopul comercializarii, potrivit domeniului de activitate”.

Deja ai votat!
,
Articolul precedent
Avantajele renuntarii la hartie si beneficiile biroului informatizat intr-o companie
Articolul următor
Switch Alpha 12 – primul notebook fara ventilator cu Intel Core 6

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×