Finantare nerambursabila pentru case de marcat si computere

Companiile care se gândesc să acceseze programul de comerț și servicii, a cărui procedură de implementare este momentan în dezbatere publică, ar trebui să știe că finanțarea nerambursabilă de până la 250.000 de lei va acoperi inclusiv cheltuielile pentru achiziția de computere, case de marcat și spații de comerț sau de prestare de servicii.

Proiectul procedurii pentru implementarea programului de comerț și servicii în anul 2019 este momentan în dezbatere publică. Pentru a se aplica, acesta trebuie aprobat prin ordin de ministru și publicat în Monitorul Oficial, iar apoi trebuie stabilită o perioadă concretă pentru înscrierea firmelor.

Programul de comerț și servicii va ajuta companiile în două feluri. Finanțarea de până la 250.000 de lei va întări capacitatea firmelor de a-și promova produsele și serviciile și va dezvolta și moderniza activitatea comercianților și prestatorilor de servicii.

Concret, banii nerambursabili vor fi acordați de stat pentru activități sau cheltuieli precum:

– achiziționarea de computere;
– achiziționarea de aparate de marcat cu jurnal electronic;
– achiziționarea de echipamente tehnologice, mașini, utilaje și instalații de lucru, aparate și instalații de măsurare, control și reglare necesare desfășurării activităților pentru care se va cere finanțare;
– achiziționarea de electro și motostivuitoare și de autoutilitare;
– realizarea unui site pentru prezentarea activității și a produselor sau serviciilor promovate;
– achiziționarea de spații comerciale de comerț sau prestări de servicii.

Ajutorul financiar nerambursabil va putea fi de până la 250.000 de lei pentru fiecare beneficiar, prevede proiectul procedurii. Finanțarea va acoperi cel mult 90% din cheltuielile eligibile ale proiectului, însă fără să punem la socoteală TVA-ul. Prin urmare, antreprenorii vor trebui să fie pregătiți să acopere cel puțin 10% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

Înscrierea firmelor în programul de comerț și servicii se va face online pe www.aippimm.ro, însă asta numai după oficializarea procedurii de implementare și stabilirea unei perioade concrete de înscriere.

În perioada de înregistrare, fiecare proiect va primi un punctaj de la 1 la 100, iar selectarea celor care vor primi finanțare nerambursabilă se va face în ordinea punctajului primit.

Deja ai votat!
,
Articolul precedent
CNEX Labs a dat Huawei in judecata pentru furt de secrete industriale
Articolul următor
Primul procesor mobil cu modem 5G integrat

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×