Facilitati pentru IMM-uri la achiziţiile publice, pana in 2030

Senatorii au decis recent să reintroducă, până în 2030, facilităţile pentru IMM-uri eliminate de Guvern. La finele lunii Septembrie 2016, Guvernul a decis ca întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) care participă la licitaţii publice să nu mai beneficiaze de reduceri de 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri, de garanţia pentru participare şi de garanţia de bună execuţie.

Măsura a fost luată de Executiv în contextul în care Comisia Europeană considera discriminatorii asemenea facilităţi, pentru faptul că agenţii economici care nu se încadrează în categoria IMM-urilor nu aveau posibilitatea de a beneficia de beneficiile amintite.

Totuşi, pentru a putea produce efecte în continuare, actul emis de Guvern trebuie aprobat prin lege de către Parlament, o procedură obligatorie. În acest sens, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 58/2016 a fost adoptat marţi de Senat, ca primă Cameră sesizată, dar cu păstrarea unor amendamente care modifică decizia Guvernului.

Concret, senatorii au scos din cuprinsul documentului articolele care prevedeau eliminarea facilităţilor amintite pentru IMM-uri şi au votat pentru reintroducerea acestora, pe o perioadă de timp determinată, de 14 ani.

În perioada 2016-2030, întreprinderile mici şi mijlocii au acces prioritar la achiziţiile publice de produse, lucrări şi servicii ce beneficiază de reducerea cu 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri, de garanţia pentru participare şi de garanţia de bună execuţie, cerute în achiziţiile publice de produse, lucrări şi servicii.

2 0
Articolul precedent
UPC doreste intrarea pe piata telefoniei mobile, daca va depasi 3 milioane de utilizatori
Articolul următor
Formularele de inregistrare fiscala valabile din 2017 – Proiect ANAF

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×