Facebook este operator de date cu caracter personal, potrivit unei decizii CJUE

Administratorii paginilor de fani de pe rețeaua de socializare Facebook sunt considerați operatori de date personale, împreună cu filiala Facebook din Uniune, potrivit unei decizii de astăzi a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE). În mod obișnuit, aceste pagini sunt folosite de firme și de profesioniști independenți în scopuri comerciale.

CJUE a susţinut – în cauza C-210/16, potrivit unui comunicat de presă al Curții, că „faptul că un administrator al unei pagini pentru fani utilizează platforma instituită de Facebook, pentru a beneficia de serviciile aferente acesteia, nu îl poate exonera de respectarea obligațiilor sale în materie de protecție a datelor cu caracter personal. Curtea subliniază că recunoaşterea unei răspunderi solidare a operatorului reţelei sociale şi a administratorului unei pagini pentru fani găzduite pe această reţea în raport cu prelucrarea datelor personale ale vizitatorilor acestei pagini pentru fani contribuie la asigurarea unei protecţii mai complete a drepturilor de care dispun persoanele care vizitează o pagină pentru fani.”

În primul rând, judecătorii au precizat că este cât se poate de clar că firma Facebook și, pentru UE, filiala Facebook Irlanda sunt operatori de date personale. Însă, în al doilea rând, Curtea a reținut că și administratorii paginilor de fani de pe Facebook trebuie considerați operatori.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

decizii cjue, operator de date personale

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Lista firmelor de service case de marcat este pe site-ul mfinante.ro
Articolul următor
Samsung GALAXY J4 2018 – in Romania

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.