E lege! Taxa auto / timbrul de mediu se desfinteaza, incepand din Ianuarie 2017

Printre cele mai importante taxe pe care le plătesc în prezent persoanele fizice şi care ar urma să dispară se regăşeşte şi timbrul de mediu. Concret, actul normativ care reglementează timbrul de mediu pentru autovehicule, respectiv Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 9/2013, ar urma să fie abrogată, măsură ce ar conduce, potrivit iniţiatorilor legii, la „impulsionarea tranzacţiilor în domeniu şi reducerea timpul necesar achiziţionării unei maşini”.

Măsura anulării a zeci de taxe nefiscale este inclusă într-un Proiect de lege privind eliminarea unor taxe, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, document adoptat lunea trecută de senatori şi astăzi și de către Camera Deputaţilor (Forul decizional). Astfel, pentru a se aplica, documentul mai are nevoie doar de semnătura preşedintelui Klaus Iohannis.

(Eliminarea timbrului de mediu a fost aprobată, Marţi, 25 Octombrie 2016 de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, deşi producătorii din industria auto s-au opus.)

Deja ai votat!
Articolul anterior
Alerta! Ce a spus Presedintele Obama despre Galaxy Note 7
Articolul următor
Lista legilor si taxelor care sunt eliminate, incepand cu 1 Ianuarie 2017

Te-ar mai putea interesa si:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu