Giganții Apple, Amazon și IBM – astăzi în România pentru „reforma digitală a administrației publice”

Astăzi 6 Septembrie 2023, premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanți de la 3 dintre cele mai mari firme de software din lume, pentru a discuta despre “digitalizarea sistemului administrativ românesc”, respectiv “reforma digitală a administrației publice”.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care mâine are loc „Forumul de Afaceri al Inițiativei celor 3 Mări” (I3M), găzduit de guvernul României la Palatul Cotroceni (sursă imagine – Marcel Ciolacu Facebook).

  • Reforma digitală este cea mai importantă componentă a reformei administrative asumată de Guvern. România și românii așteaptă de multă vreme servicii publice moderne și mai eficiente. Putem răspunde acestei așteptări firești lucrând împreună cu experții și cu companiile din industria tehnologiei”.
  • „Am discutat cu acești giganți tehnologici despre oportunitățile de a accelera digitalizarea sistemului administrativ românesc, precum și reforma digitală a administrației publice.” a declarat premierul.

La întâlnire au mai fost prezenți și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării Bogdan Ivan, precum și ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului Ștefan Oprea.

Reamintim că problemele sistemului administrativ în materie de digitalizare sunt deja bine cunoscute – România a rămas și în 2022 pe ultimul loc în UE în ceea ce privește clasamentul DESI (indicele economiei și a societății digitale).

“Suntem sub nivelul mării”, a concluzionat un fost președinte de instituție de digitalizare românească.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Modificările D300 August 2023 sunt acum disponibile în DataLight
Articolul următor
Noi conturi contabile din 2024? Modificări în dezbatere – Ministerul Finanțelor

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.