Din Iulie 2017, mai putini programatori vor beneficia de scutirea de impozit pe venit

Mai puțini programatori vor beneficia de scutirea de impozit pe veniturile din salarii și asimilate salariilor, potrivit Ordinului comun al ministerelor Comunicațiilor, Educației, Muncii și Finanțelor nr. 409/4.020/737/703 privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator. Actul a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 468 din 22 iunie 2017 și va intra în vigoare la 1 iulie 2017.

Acest act legislativ introduce o condiție de care programatorii scăpaseră în Ianuarie 2017: ei beneficiau de scutire indiferent de cât de mari erau veniturile obținute de angajator din programele pentru calculator. Acum însă, ordinul recent intrat în vigoare îi stabilește ca beneficiari doar pe cei ai căror angajatori au venituri anuale de cel puțin 10.000 de euro pentru fiecare angajat care obține această scutire (obținute în anul fiscal precedent).

Ce contează este ca angajatorul la care ei lucrează cu contract de muncă să aibă în obiectul de activitate crearea de programe pentru calculator, ceea ce înseamnă că angajatorul trebuie să aibă, ca și până acum, unul dintre codurile CAEN 5821, 5829, 6201, 6202 și 6209. De asemenea, angajații trebuie să lucreze cu contract de muncă și să obțină venituri din salarii/asimilate veniturilor, întrucât ordinul nu prevede scutiri pentru alte categorii de venituri decât acestea.

Deja ai votat!
, ,
Articolul precedent
Scaderi pe piata tabletelor, in 2017
Articolul următor
Ce inseamna jurnalul electronic pentru noile case de marcat electronice fiscale

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×