Din Iulie 2016, microintreprinderile pot cere pana la 200.000 de euro pentru dezvoltarea propriilor afaceri

AttoSOFT vă informează că s-a deschis Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, primul apel de proiecte pentru microîntreprinderi ce vor primi finanţare.

Solicitanţii vor putea depune proiectele pentru obţinerea finanţării timp de jumătate de an, mai exact în perioada 27 iulie – 27 ianuarie 2017. Cererile de finanţare vor putea fi depuse, doar în intervalul amintit, prin intermediul aplicaţiei MySMIS.

Ajutorul de stat va fi acordat sub formă de finanţare nerambursabilă, cuprinsă între 25.000 și 200.000 de euro, banii fiind destinaţi, practic, dezvoltării afacerilor proprii. Totuşi, finanțarea nerambursabilă solicitată se poate situa la cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului, ceea ce înseamnă că beneficiarul va trebui să suporte, la rândul său, un procent de 10%, dar şi valoarea cheltuielilor neeligibile, care vor fi suportate integral de către acesta.

Practic, procentul de 10% reprezintă valoarea contribuţiei proprii pe care trebuie să o suporte microîntreprinderea, adică societatea cu răspundere limitată sau societatea cooperativă care solicită finanţarea.

Notă: Conform normelor în vigoare, microîntreprinderile sunt definite ca întreprinderi care au un număr mediu de salariaţi mai mic de zece şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la două milioane de euro, echivalent în lei.

Aici se poate accesa Aplicaţia MySMIS.

Deja ai votat!
, ,
Articolul precedent
Inregistrarea firmelor pentru sistemul TVA la incasare – Ordinul ANAF nr. 1503/2016
Articolul următor
Investitia in software raportata la beneficiile obtinute

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×