Din Ianuarie 2021, sanctiuni pentru firmele fara case de marcat cu jurnal electronic

Incepând din 8 ianuarie 2021, companiile care nu-și înlocuiesc vechile case de marcat cu jurnal tipărit cu aparate cu jurnal electronic vor fi sancționate din prima, deoarece Guvernul a oficializat eliminarea contravenției de pe lista celor iertate la prima abatere. Concret, din 2021 se va modifica lista faptelor acoperite de legislația prevenirii. Astfel, cei care nu-și iau case noi de marcat vor risca din prima o amendă între 8.000 și 10.000 de lei și suspendarea temporară a activității.

Măsura este inclusă în Hotărârea Guvernului 1.027/2020, care a apărut în Monitorul Oficial. Documentul va modifica efectiv lista contravențiilor pentru care se aplică legislația prevenirii pe 8 ianuarie 2021.

Nedotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic va fi sancționată de la prima abatere, după ce această faptă va dispărea de pe lista contravențiilor iertate la prima abatere. Includerea contravenției în legislația prevenirii a fost făcută în septembrie 2018, în plin proces de înlocuire a vechilor case de marcat.

Compania AttoSoft vine în sprijinul agenților economici, punându-le la dispoziție o gamă largă de aparate fiscale de ultimă generație, prin magazinul online www.casedemarcat.eu

Deja ai votat!
, ,
Articolul precedent
E oficial: nedotarea cu noile case de marcat a iesit de sub incidenta legii prevenirii
Articolul următor
Noutăți fiscale în 2021 – Regimul caselor de marcat

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×