Din Ianuarie 2017, studentii vor putea inregistra gratuit o PFA sau II

plătească taxele pentru operaţiunile de înregistrare şi autorizare a unei PFA sau a unei II sunt cuprinse Legea nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, act normativ publicat miercuri în Monitorul Oficial şi care va intra în vigoare pe 17 ianuarie 2017.

În plus, documentul citat stabileşte că studenţii vor beneficia de consiliere gratuită din partea reprezentanţilor Registrului Comerţului, urmând a fi exceptaţi de la plata tarifelor pentru serviciile de asistenţă prestate de oficiile de pe lângă tribunale.  

„Studenții care vor să înființeze o afacere proprie sunt scutiți de la plata taxelor pentru operațiunile de înregistrare și autorizare a unei PFA sau unei întreprinderi individuale prin oficiile registrului comerțului de pe lângă tribunale, precum și de la plata tarifelor pentru serviciile de asistență prestate de aceste oficii”, se precizează în documentul indicat. 
Referitor la condiţiile pe care vor trebui să le îndeplinească studenții care vor obține calitatea de titular PFA sau II, acestea sunt în număr de trei, astfel:

– să urmeze cursurile unei instituții acreditate de învățământ superior;
– să fie cel puțin în al doilea an de studiu și să fi promovat, la data solicitării, toate cerințele programei de învățământ a senatului instituției;
– să aibă o vârstă sub 30 de ani.

În acest sens, la depunerea cererii de înregistrare și autorizare a funcționării PFA sau II, studenții vor avea nevoie de un document emis de instituția de învățământ superior. Este vorba, mai exact, de un act din care să reiasă că studenții urmează cursurile unei instituții acreditate de învățământ superior, că sunt cel puțin în anul II de studii și că au promovat toate cerințele programei de învățământ.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

II 2017, pfa 2017

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Lista legilor si taxelor care sunt eliminate, incepand cu 1 Ianuarie 2017
Articolul următor
PFA-urile si II-urile vor fi autorizate doar pe 5 clase de activitate, incepand cu 2017

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.