Din 2020, Google va aproba telefoane doar cu Android 10

Nu este o noutate să vedem device-uri noi lansate cu versiune vechi de Android chiar şi la câteva luni distanţă de la prezentarea oficială a celei mai recente iteraţii. Există producători care preferă să anunţe terminalele cu o versiune de Android mai veche cu promisiunea unui update în viitor.

Google caută soluţii să protejeze utilizatorii de nepăsarea producătorilor, iar în acelaşi timp vrea să reducă fragmentarea din lumea Android. Compania americană propune deja două soluţii în aceste direcţii:

• update-urile de securitate critice vor fi oferite utilizatorilor direct în Google Play (toată lumea va avea astfel acces la ele);
• după 31 ianuarie 2020 Google va aproba doar device-uri cu Android 10 la bord.

Imediat după această dată vor mai există terminale cu versiuni Android mai vechi, acestea fiind trimise spre verificare şi validare înainte de termenul limită, însă Google estimează că din primăvara lui 2020 toate device-urile noi vor veni preinstalate doar cu Android 10.

Pentru piaţa asiatică unde nu sunt necesare Google Play şi pachetul de servicii Google această interdicţie nu se va aplica, astfel că acolo vor putea exista oricând terminale cu versiuni de Android mai vechi.

Deja ai votat!
, ,
Articolul precedent
Firmele obligate să aibă POS-uri chiar dacă nu au casă de marcat
Articolul următor
(I) – DataLight Picking Mobile – modul de picking a produselor de livrat

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×