Din 2017 se modifica impozitarea pentru agentii economici

Până în 2016, o firmă nou-înfiinţată era obligată să plătească impozit pe veniturile microîntreprinderilor începând cu primul an fiscal. Ca să aibă posibilitatea de a opta pentru plata impozitului pe profit, companiile nou-înființate trebuie să dețină un capital social de cel puţin 25.000 euro (aproximativ 112.000 de lei).

Începând cu 2017, va fi redusă limita capitalului social pentru care se poate alege plata impozitului pe profit: „Posibilitatea de a renunța la aplicarea regimului de impozitare pentru microîntreprinderi este motivată de faptul că există societăți care fac investiții, nu au încă venituri și sunt obligate să aplice un regim care nu le permite să-și recupereze pierderea fiscală”, au motivat reprezentanții Ministerului Finanţelor Publice (iniţiatorii proiectului de act normativ) în septembrie, atunci când şi-au făcut publice intenţiile de a modifica legislaţia fiscală.

Reglementarea este inclusă în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 84/2016, ce a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 977 din 6 decembrie 2016, prevederile analizate urmând să se aplice din 1 ianuarie 2017.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

impozit firma 2017

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Solutii privind managementul relatiilor cu clientii – Sistemul DataLight CRM
Articolul următor
Controale de la ANAF in luna Decembrie 2016

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.