Din 2017, contratele dintre companiile straine si cele din Romania vor trebui sa fie inregistrate la ANAF

AttoSOFT va aduce la cunostinta ca s-a intocmit “Proiectul de ordin al presedintelui ANAF privind procedura de inregistrare a contractelor/documentelor incheiate intre persoane juridice romane, persoane fizice rezidente, precum si persoane juridice straine care desfasoara activitate in Romania printr-un sediu permanent/sediu permanent desemnat, si persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente”

Companiile si persoanele fizice rezidente vor trebui sa inregistreze obligatoriu contractele/documentele incheiate cu persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente care executa pe teritoriul Romaniei prestari de servicii de natura lucrarilor de constructii, de montaj, activitatilor de supraveghere, activitatilor de consultanta, de asistenta tehnica si a oricaror altor servicii prestate in Romania, care genereaza venituri impozabile, conform art. 8, alin. (8) din Codul Fiscal valabil si in 2017.

Aceeasi obligatie o vor avea si persoanele juridice straine care desfasoara activitate in Romania printr-un sediu permanent/sediu permanent desemnat.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Legislatia PFA-urilor si II-urilor se schimba, incepand din Ianuarie 2017
Articolul următor
Noua Hotarare de Guvern privind autorizarea caselor de marcat

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×