Din 2017, bancile vor furniza ANAF-ului noi date despre companii – proiect de lege

Ministerul Finanţelor Publice a lansat un nou proiect de lege prin care băncile au o nouă obligaţie, începând cu 2017. Acestea sunt obligate să raporteze ANAF-ului toate operațiunile și transferurile de peste 15.000 de euro, precum și beneficiarii reali ai acestora. Aceeași obligație o vor avea și notarii, dar și executorii judecătorești.

Prin proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, recent lansat în dezbatere publică, MFP își propune să modifice, printre altele, prevederile art. 61, adică cel referitor la obligaţia instituţiilor de credit de a furniza informaţii la Fisc.

Potrivit proiectului de lege redactat de MFP, Fiscul va putea accesa informații de ordin financiar și cu ajutorul altor categorii de persoane, care în prezent nu au nicio obligație în acest sens. Concret, după modificarea Codului de procedură fiscală și intrarea sa în vigoare, notarii și executorii judecătorești vor trebui să ofere Agenției Naționale de Administrare Fiscală datele cerute.

Deja ai votat!
,
Articolul precedent
Aplicatii Android pe sistemul de operare Chrome
Articolul următor
Termenul de depunere a declaratiei 394 – Prevederi legislative 2016

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×