Despre 13 ani de experientă cu Mozilla. Noua versiune Firefox 57 Quantum

După aproape 13 ani de Firefox, perioadă de timp în care browserul produs de Mozilla a urcat sau a coborât în topul preferinţelor utilizatorilor, compania vine cu o nouă soluţie pe piaţă, şi anume Firefox Quantum, un browser despre care se spune că ar trebui să fie de două ori mai rapid ca versiunea clasică. Versiunea nu mai suportă sisteme de operare mai vechi decât Windows 7.

Încă de la decăderea Microsoft Internet Explorer, ceilalţi producători de browsere s-au înghesuit pentru a prelua fotoliul de lider în preferinţele utilizatorilor. Timp de mai mulţi ani, această poziţie a fost deţinută de Firefox, pentru ca apoi să fie detronat de Google Chrome. Pe acolo s-a mai învârtit şi Opera, însă platforma open-source nu a ţinut niciodată capul de afiş. După 13 ani de existenţă, Firefox trece la nivelul 2.0.

Proiectul Quantum s-a aflat în dezvoltare timp de şase ani, iar la realizarea sa au contribuit peste 700 de programatori. Acesta nu numai că este mult mai rapid ca versiunea anterioară, însă ar trebui să consume cu 30% mai puţine resurse decât popularul Chrome. În plus, designul acestuia arată extrem de bine. Mozilla Firefox Quantum este disponibilt atât pentru Windows cât şi pentru MacOS.

Toate lansările se pot descărca de aici: https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

versiuni firefox

Distribuie acest articol

Articolul anterior
O noua versiune de Mozilla mai buna decat Chrome?
Articolul următor
Ce informații trebuie să-ți prezinte comercianții de Black Friday

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.