Descrierea tehnică a caselor de marcat speciale pentru automatele comerciale, în dezbatere

Configurația și caracteristicile tehnice și funcționale ale caselor de marcat ce urmează să fie incluse în toate automatele comerciale din țara noastră au fost lansate recent în dezbatere de către Ministerul Finanțelor Publice, sub forma unui proiect de hotărâre a Guvernului.

Vorbim, mai precis, de automatele comerciale care funcționează ori cu plăți cu cardul bancar, ori cu acceptatoare de bancnote sau monede. Prin intermediul acestor automate se vând în prezent o gamă largă de produse, cum ar fi băuturile, alimentele, dulciurile, cărțile și nu numai.

Deoarece firmele care dețin automate comerciale sunt obligate să și le doteze, până la 31 decembrie 2020, cu case de marcat speciale, autoritățile au inițiat un proiect de HG. Odată ce configurația și caracteristicile tehnice și funcționale vor fi oficializate, firmele specializate vor putea face modele de aparate pentru care să ceară autorizarea.

După autorizarea modelelor de aparate de marcat, acestea vor putea intra în producția de serie și vor apărea pe piață. Abia la acel moment vor putea comercianții să le cumpere și să le monteze în automatele de produse.

În mod normal, Guvernul trebuia să stabilească deja, până la mijlocul lunii septembrie 2019, configurația și caracteristicile tehnice și funcționale ale aparatelor de marcat speciale pentru automatele comerciale, însă acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

Prin urmare, termenul inițial în care automatele comerciale ar fi trebuit dotate cu case de marcat (31 decembrie 2019) a fost amânat cu un an.

În lipsa acelor specificații tehnice, companiile care dețin automate comerciale sunt blocate. Nu se poate cere avizarea pentru modele noi de case de marcat, astfel încât să fie puse la vânzare, iar firmele n-au ce cumpăra pentru a respecta termenul-limită legal.

Automatele comerciale vor putea fi dotate numai cu aparate de marcat cu jurnal electronic, din moment ce producția de aparate de marcat cu jurnal tipărit este interzisă de ceva timp.

Deja ai votat!
, ,
Articolul anterior
Dezvoltarea companiei Dvs. se poate realiza prin creșterea vânzărilor
Articolul următor
Afacerea ta are nevoie de un modul dedicat companiilor de distribuție

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu