Declaratiile 200, 220 si 600 se comaseaza intr-un nou formular

PFA și ceilalți contribuabili ce obțin venituri din activități independente vor depune un singur formular, potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Finanțelor Publice (MFP). Vorbim, practic, de comasarea a șapte declarații pe care le depun în prezent persoanele fizice, printre care și formularul 600, într-un singur document.

În vederea simplificării obligațiilor declarative din prezent, MFP a lansat joi, în dezbatere publică, un proiect de act normativ prin care propune un nou mecanism fiscal privind impozitul pe venit și contribuțiile la pensii (CAS) și sănătate (CASS).

Printre altele, persoanele fizice vor avea de depus anual o singură declarație fiscală, în loc de șapte, document care va cuprinde toate informațiile necesare privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate. Concret, vor fi comasate următoarele șapte formulare:

– Declarație privind veniturile realizate din România, formularul 200;
– Declarație privind veniturile realizate din străinătate, formularul 201;
– Declarație privind venitul estimat/norma de venit, formularul 220;
– Declarație privind veniturile din activități agricole impuse pe bază de norme de venit,formularul 221;
– Declarație privind venitul asupra căruia se datorează contribuția de asigurări sociale și cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate, formularul 600.
– Declarație pentru stabilirea obligațiilor de plată cu titlu de contribuție de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice care nu realizează venituri sau alte categorii de persoane prevăzute la art. 180 din Codul fiscal, formularul 604.
– Cerere de stopare a obligațiilor de plată reprezentând contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice care nu realizează venituri sau alte categorii de persoane prevăzute la art. 180 din Codul fiscal, formularul 605.

Deja ai votat!
Articolul precedent
CASS se elimina pentru anumite categorii socio profesionale
Articolul următor
Lumina procesata ca sunet

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×