Declaratia 061 privind sediile secundare – legislatie 2016

Conform Codului de procedura fiscala aprobat prin Legea 207/2015, (prin Declaratia 061) contribuabilii au obligatia de a declara organului fiscal central, in termen de 30 de zile, infiintarea de sedii secundare. Sunt sedii secundare sediile permanente definite potrivit noului Cod fiscal din 2016.

Pentru inregistrarea sediilor secundare, altele decat cele care se inregistreaza ca platitoare de salarii si de venituri asimilate salariilor potrivit Legii nr. 273/2006, contribuabilii depun Declaratia privind sediile secundare (061). Aceasta declaratie se utilizeaza incepand cu 01 ianuarie 2016, inlocuind formularul fara numar “Declaratie privind sediile secundare” aprobat prin OMFP 1329/2004. Modelul si instructiunile de completare ale acestei declaratii au fost aprobate prin OANAF 3698/2015.

AttoSOFT atrage atentia celor interesati asupra faptului ca modificarile ulterioare ale datelor din declaratia de inregistrare fiscala trebuie aduse la cunostinta organului fiscal central, in termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin completarea si depunerea declaratiei de mentiuni.

Deja ai votat!
,
Articolul precedent
Programe de finantare nerambursabila pentru IMM-uri, incepand cu 2016
Articolul următor
Codul fiscal actualizat – Iunie 2016 – Noua versiunie ANAF

Te-ar mai putea interesa si:

1 comentariu. Leave new

  • Buna ziua,

    In situatia in care au loc modificari inteleg ca trebuie completata declaratia de mentiuni in 15 zile de la modificare. Aveti vreun formular de declaratie de mentiuni pentru formularul 061?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×