De ce a căzut Facebook, pe 4 octombrie 2021

Data de 4 octombrie 2021 va rămâne în istoria Facebook drept adevarata Black Monday. Întreaga reţea a fost picată aproximativ 6 ore, de la Facebook şi Facebook Messenger, până la Instagram, WhatsApp sau platforma de realitate virtuală Oculus.

În cele 6 ore utilizatorii s-au întrecut în ironii pe Twitter, Reddit sau TikTok sau şi-au creat conturi pe Telegram (pe 4 octombrie au fost create aproape 70 de milioane de noi conturi, nou record). Tot în aceeşi perioadă se spune că Mark Zuckerberg a pierdut aproape 6 miliarde de dolari din averea personală, asta după ce acţiunile Facebook au scăzut cu 4.9%.

Toate acestea au plecat de la o banală greşeală a inginerilor companiei care au aplicat o comandă ce a deconectat centrele de date Facebook de restul lumii. Imediat după remedierea erorii Facebook a revenit cu o declaraţie mai lungă, dar esenţialul a fost că „Echipele noastre de ingineri au învățat că schimbările de configurare în infrastructura de routing, care coordonează traficul de internet între centrele noastre de date, au cauzat probleme care au întrerupt această comunicare. Această problemă în traficul de date a avut un efect în cascadă în modul în care centrele noastre de date comunică, oprind serviciile noastre complet.”

Deja ai votat!
,
Articolul anterior
Incep controalele privind conectarea caselor de marcat la serverul ANAF
Articolul următor
Ce trebuie să știe utilizatorii caselor de marcat privind conectarea acestora la serverele ANAF

Te-ar mai putea interesa si:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu