DataLight pe intelesul tuturor – Proceduri de lucru cu Alerte si InfoSold

In timp, cu totii mai uitam cate ceva. AttoSoft vine in sprijinul celor care au destule pe cap facilitand alertarea evenimentelor programate prin trimiterea unui e-mail sau sms.

Sistemul de Alerte si InfoSold este destinat companiilor ce vor sa tina legatura constanta cu clientii proprii, deasemenea asigura o monitorizare stricta a soldurilor. Spre exemplu o companie de asigurari isi poate alerta clientii asupra scadentei ratelor la politele de asigurare. La fel de util poate fi si unui cabinet medical stomatologic ce-si poate alerta pacientii asupra datei de programare a periajului dentar. Exemplele pot continua cu service-urile auto, companiile de leasing, etc.

AttoSoft va pune la dispozitie modul de configurare a programului ERP pentru sistemul de Alerte si InfoSold.

Meniul Alerte – planificator de executie este prevazut pentru configurarea taskurilor de generare a alertelor.
alerte - infosold
In acest ecran doar se configureaza modul si tipul alertelor care se vor genera.

Un exemplu de alerta de tip e-mail pe care il foloseste AttoSoft este redat prin imaginea urmatoare:
alerte - infosold 02
Pe dialogul de definire a partenerului pe tabul de telefoane si e-mail unde se completeaza adresa de email si numarul de mobil este obligatoriu de selectat scopul. La fel si pe dialogul de editare a agentilor exista sectiunea pentru completarea acestor informatii. Sa nu ne asteptam ca in cazul in care trecem un telefon fix o sa avem rezultatul dorit.

Pe langa taskuri de generare exista posibilitatea de a crea o alerta manual. De exemplu in cazul in care dorim sa trimitem o instiintare la un grup de destinari, dar una spontana. Aceasta se face in dialogul de CRM/Taskuri/Alerta noua. Se selecteaza tipul alertei, data cand sa se trimita, textul mesajului si destinatarii. Selectia destinatarilor poate fi efectuata manual unul cate unul sau pe grupe si tipuri de selectie.
alerte - infosold 03
Pentru alertele generate automat care sunt de tip InfoSold, exista o legatura directa cu documetul pentru care s-a generat.Corectii, completari de informatii si chiar crearea altei alerte se poate face in acest dialog. A se lua in calcul ca daca pe o alerta inchisa ii scot bifa de pe inchisa, ea se va trimite din nou. Cel putin va incerca sa o trimita.

Trimiterea propriu zisa a alertelor se face cu ajutorul utilitarului DLGuard care fiind serviciu va axecuta trimiterea SMS-urilor si/sau a e-mail-urilor. Tot din acest utilitar se vor executa taskurile configurate deja pentru generare.

Exista posibilitatea de a inregistra mai multe baze de date. Pentru executarea alertelor referitoare la solduri, programul, la o ora stabilita, scoate raportul de facturi de incasat (sau facturi scadente, dupa cum este configurat taskul), sorteaza documentele care au ajuns la numarul de zile de sold si valoarea minima si genereaza cate o alerta pentru fiecare document. Generarea se face odata pe zi pentru fiecare task definit.

Pentru a genera alertele periodic si a le trimite avem nevoie de doua programari de sarcini. Una de generare si una de trimitere. Fiecare din ele este independenta de cealalta. La trimiterea alertelor prin SMS este nevoie de un modem de la un furnizor de telefonie mobila cu un abonament de SMS-uri (poate fi fara convorbiri si internet).

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

infosold datalight, program alerte, soft alert

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Ce inseamna sa-ti pierzi baza de date in perioadele de sarbatori
Articolul următor
Instiintare privind modificarea exercitiului financiar – Noul formular ANAF

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.