Dacă vinzi pe net, vei putea fi considerat comerciant, chiar dacă ești persoană fizică

Definiția comerciantului urmează să fie extinsă de autorități pentru a include persoanele fizice obișnuite care vând online produse pe platforme precum Okazii, OLX sau LaJumate. Practic, aceste persoane vor fi considerate, în sensul legislației protecției consumatorilor, comercianți care au obligații legale de respectat și care pot fi amendate, așa cum a confirmat pentru noi un specialist.

Măsura se găsește într-un proiect de ordonanță de urgență inițiat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Acesta prevede, printre altele, o reformulare a definiției operatorului economic, care va arăta așa:

„Persoana fizică ce desfășorară activități independente, în mod repetat, în scopul obținerii de venit, persoana fizică autorizată și persoana juridică, care în cadrul activității sale profesionale fabrică, importă, transportă, depozitează sau comercializează produse ori părți din acestea sau prestează servicii.”

Practic, putem exclude din start ideea că definiția s-ar referi la persoanele fizice autorizate, pentru că și ele sunt incluse în enumerare, pe lângă persoanele fizice care activează independent. Asta înseamnă că o persoană obișnuită care vinde des produse online, pentru a câștiga bani, va fi considerată comerciant.

Deja ai votat!
,
Articolul precedent
Despre contabilitatea restaurantelor sau SALT – soft-ul potrivit pentru afacerea ta
Articolul următor
Ce obligații vei avea, dacă vinzi pe net – Proiect de OUG

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×