Daca ai redobandit codul de TVA, din 2017 poti refactura cu taxa, pentru toata perioada in care nu ai avut acest drept

Proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal si a Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală da dreptul firmelor care îşi recapătă codul de TVA sa poata refactura cu taxă pentru perioada în care au avut acest drept anulat.

Mai precis, proiectul de act normativ repune în drepturi contribuabilii ce îşi redobândesc codul de TVA și le acordă beneficiile pierdute în perioada aferentă anulării codului, în sensul că le oferă acestora posibilitatea de a refactura cu TVA către clienți toate vânzările pe care le-au realizat în perioada în care nu au avut cod de TVA. 

În egală măsură, beneficiarii lor vor putea să deducă TVA pentru cumpărările aferente vânzărilor efectuate în perioada în care furnizorul a avut codul anulat, în condiţiile în care, conform actualelor prevederi din Codul fiscal, nici acest lucru nu este posibil.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

redobandire cod tva, refacturare tva

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Lege noua! Ce firme si institutii sunt obligate sa accepte plati prin card, din 2017
Articolul următor
Lista cu modificarile Codului de Procedura Fiscala – 2017

Te-ar mai putea interesa si:

2 comentarii. Leave new

  • Buna ziua!
    Daca eu am pierdut codul TVA in februarie 2015 si l-am redobandit in 10 noiembrie 2016, iar primul decont de TVA trebuie sa il depun in Ianuarie 2017, de ce nu pot beneficia de deducerea pe perioada anulata? Nu vad unde scrie in lege cine beneficiaza, cei de la finantele din Iasi mi-au spus ca legea se aplica din 01.01.2017 si eu nu beneficiez. Vi se pare corecta interpretarea legii? Daca nu, ce ma sfatuiti sa fac?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.