Mulți antrepenori dar și oameni din sfera privată investesc sume între 400 de euro și 5000 de euro în aparate de minat care caută în combinații algoritmice, aceste monede virtuale pe care nimeni nu le vede, nimeni nu a pus vreodată mâna pe una și pe care statul sau băncile, nu le pot impozita.

Dar cum se creaza un bitcoin? Bitcoinii sunt creati printr-un proces numit minerit (eng. Mining). Persoanele care furnizeaza acest serviciu sunt numiti mineri si ei sunt rasplatiti pentru furnizarea acestui serviciu. De asemenea, tot minerii sunt cei responsabili de verificarea si securizarea tranzactiilor cu bitcoini, asadar cu cat numarul minerilor creste, cu atat mai sigura va deveni reteaua si tranzactionarea cu bitcoini. Minerii, in procesul de minerit folosesc hardware specializat si colecteaza bitcoini nou creati in schimbul muncii depuse.

Viteza cu care se masoara mineritul de bitcoini este masurata in ‘hashes’ pe secunda. Acest proces de minerit este legal si se realizeaza prin rularea proceselor de verificare a hash-urilor cu runda dubla SHA256 pentru validarea tranzactiilor cu bitcoin si asigurarea securitatii necesare pentru registrul public al retelei Bitcoin.

Pentru a incepe procesul de minerit este de nevoie in prima faza de achizitionarea echipamentului hardware necesar. Acesta se poate achizitiona cu bitcoin de pe Amazon. Este esential sa se foloseasca echipament construit special in acest scop. Mai multe companii ofera sisteme excelente pentru minerit, una dintre acestea fiind Avalon.

O alta optiune ar fi aceea de a achizitiona contracte de minerit existente in Cloud. Acest lucru simplifica mult procesul, in schimb creste riscul deoarece nu ai control asupra echipamentulului hardware. Genesis Mining este cel mai mare furnizor de miniere Bitcoin in Cloud. Genesis Mining ofera trei planuri de extractie Bitcoin care sunt la preturi rezonabile. Contractele miniere Zcash sunt, de asemenea, disponibile (1 Zcash=0.035 Bitcoin). Eobot este alt funizor de contracte in Cloud, unde poti incepe mineritul Bitcoin incepand de la 10 USD. Eobot estimeaza ca pragul de rentabilitate pentru clientii lor se atinge dupa 14 luni.

Pasul al doilea, ar fi sa downloadezi gratuit un program software pentru procesul de minerit Bitcoin. Exista multe programe care pot fi folosite pentru extractia Bitcoin, dar cele mai populare sunt CGminer si BFGminer. Daca preferi usurinta de utilizare care vine cu un GUI, s-ar putea sa doresti sa incerci EasyMiner, care este la un click distanta si e un program ce se poate utiliza in Windows /Linux /Android.

Pasul al treilea este acela de a te alatura unui grup de minerit. Aceste grupuri sunt formate de mineri Bitcoin care lucreaza impreuna pentru pentru a rezolva un “block” si pentru a imparti recompensele. Fara a face parte dintr-un grup de minerit este dificil sa obtii venituri, poti exploata chiar si un an, fara sa obtii niciun fel de recompensa. Este mult mai profitabil sa lucrezi in echipa si sa imparti rasplata cu un grup mai larg de mineri Bitcoin. Cateva optiuni pentru grup de mineri ar fi urmatoarele: BitMiner, CK Pool, Eligius, Slush Pool. Bineinteles, e nevoie sa iti alegi un portofel virtual pentru a primi bitcoini. Acestia sunt trimisi la adresa ta personala. Detalii aici.

Si un ultim pas, foarte importat pentru generarea de profit in procesul de minerit, este acela de a fi mereu la zi cu stirile si informatiile legate de Bitcoin.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

bitcoin

Distribuie acest articol

Articolul anterior
ANAF a publicat Codul fiscal valabil pentru 2018
Articolul următor
eMAG se extinde la Giurgiu

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.