Ministrul Economiei anunţă că toate casele de marcat sunt deductibile direct din impozit. Antreprenorii pot să deducă inclusiv casele de marcat puse în funcţie din 2018. Această facilitate se folosește atunci când se completează declaraţiile fiscale.
Costul casei de marcat se poate deduce din toate tipurile de impozit: pe profit, pe cifra de afaceri (microîntreprinderi), pe venit (PFA, II, IF) şi chiar impozit specific (întreprinderi din sectorul Horeca).
În cazul întreprinderilor române care sunt pe pierderi, costul casei de marcat se poate deduce pentru următorii 7 ani. Agenții nu trebuie să aştepte vreun buget pentru aceşti bani, putând fi deduși direct din impozitul de plată.
AttoSoft le reamintește partenerilor săi că noua variantă a Declarației 100 a fost publicată pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Aceasta este foarte importantă pentru microîntreprinderi, mai ales că include facilitatea privind cheltuielile cu casele de marcat (introdusă prin Legea 153/2020).
2 comentarii. Leave new
Salut!
Va rog mult sa ma ajutati sa ma edific, am un PFA la norma de venit, deschis in 2019, pentru care am achizitionat casa de marcat cu jurnal electronic, la momentul deschiderii.
Nu vad pe nicăieri scris concret, pt. PFA la norma de venit, beneficiez de deducerea din impozitul pe venit a costului casei de marcat?
Multumesc!
Buna ziua!
– pentru determinarea impozitului pe venit aferent anului 2020, costul de achiziție al caselor de marcat, achiziționate și puse în funcțiune în anii 2018 şi 2019, se adună la venitul net anual impozabil (determinat potrivit art. 118 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal) şi se scade din impozitul pe venit aferent acestui an.
– sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe venit, se reportează în următorii 7 ani consecutivi, scăzându-se din impozitul pe venit la fiecare termen de plată.
[art. II alin. (5) și (6) din Legea 153/2020]