Cum se deduce din impozit o casa de marcat, incepand cu 2021

Ministrul Economiei anunţă că toate casele de marcat sunt deductibile direct din impozit. Antreprenorii pot să deducă inclusiv casele de marcat puse în funcţie din 2018. Această facilitate se folosește atunci când se completează declaraţiile fiscale.

Costul casei de marcat se poate deduce din toate tipurile de impozit: pe profit, pe cifra de afaceri (microîntreprinderi), pe venit (PFA, II, IF) şi chiar impozit specific (întreprinderi din sectorul Horeca).

În cazul întreprinderilor române care sunt pe pierderi, costul casei de marcat se poate deduce pentru următorii 7 ani. Agenții nu trebuie să aştepte vreun buget pentru aceşti bani, putând fi deduși direct din impozitul de plată.

AttoSoft le reamintește partenerilor săi că noua variantă a Declarației 100 a fost publicată pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Aceasta este foarte importantă pentru microîntreprinderi, mai ales că include facilitatea privind cheltuielile cu casele de marcat (introdusă prin Legea 153/2020).

Deja ai votat!
Articolul anterior
Ce se întâmplă din februarie 2021 privitor la conectarea caselor de marcat la ANAF?
Articolul următor
Ce reprezintă codurile de bare de pe produse

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu