Cum să prelungești durata bateriei de la telefon

Odată cu apariția smartphone-urilor, mulți oameni tânjesc după autonomia oferită de telefoanele clasice. Bateria noilor dispozitive de abia rezistă o zi, iar de cele mai multe ori utilizatorii se confruntă și cu probleme care scad semnificativ nivelul acumulatorului. Iată câteva sfaturi și trucuri care te vor ajuta dacă bateria telefonului ține tot mai puțin, dar și cum poți ține acumulatorul în stare bună cât mai mult timp.

Reîncarcare inedită
Pentru a reda viață unei baterii care se descarcă prea repede, unele persoane recomandă descărcarea completă a ei. Asta înseamnă că va trebui să forțezi deschiderea telefonului până când acesta nu mai pornește deloc, fapt ce duce la golirea completă a acumulatorului. Ulterior, dispozitivul trebuie lăsat la încărcat cel puțin două zile și aprins abia apoi. Metoda ar trebui să funcționeze cu orice tip dispozitiv, cât timp acest funcționează cu o baterie de tip litiu-ion.

Încărcare forțată
Uneori, când telefonul stă prea mult timp nefolosit, bateria se descarcă atât de tare încât oricât ai aștepta lângă priză nu o mai poți porni. La fel și în cazul în care ți-a murit bateria la mașină, poți încerca să o pornești forțat cu un cablu.

Vei avea nevoie de un cablu USB la care ești dispus să renunți. Taie-i capătul care nu are mufa USB și observă cele două fire de culori diferite (roșu e pozitiv, negru e negativ). Scoate bateria din dispozitiv și plasează cablurile corespunzătoare în dreptul semnelor de plus și minus. Trebuie doar să atingi de câteva ori bornele, nu trebuie să lași cablurile conectate, după care poți reîncărca bateria în dispozitiv.

Deja ai votat!

Vezi comentariile
mai jos

incarcare fortata, reincarcare inedita

Distribuie acest articol

Articolul anterior
Paste fericit!
Articolul următor
ZTE nu va mai putea folosi hardware Qualcomm sau Intel în următorii şapte ani

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.