Cum îți recuperezi banii dați pe case de marcat din 2018 și până în Iulie – 2020

Contribuabilii obligați să utilizeze case de marcat cu jurnal electronic, adică cei care vând bunuri sau prestează servicii direct către populație, pot să-și recupereze indirect cheltuielile din ultimii doi ani și jumătate cu achiziția acestor aparate, conform unei legi care se aplică de azi. Concret, cheltuielile respective vor putea fi scăzute din impozitul pe afacere datorat pentru anul acesta (sau în anii viitori, dacă va fi cazul).

Măsura este inclusă în Legea 153/2020, care a fost publicată vineri seară în Monitorul Oficial și care se aplică de azi. Dincolo de stabilirea unei reguli generale că, de la 1 august 2020, costurile cu achiziția caselor de marcat vor putea fi scăzute din impozitul pe afacere, actul normativ extinde facilitatea și pentru achizițiile contribuabililor din anii 2018 și 2019 și din primele șapte luni din 2020 (perioada dintre 1 ianuarie și 26 iulie, mai exact).

Plătitorii de impozit pe profit o să scadă din impozitul pe 2020 costul de achiziție al caselor de marcat cu jurnal electronic, ce au fost cumpărate și puse în funcțiune în anul 2018, în anul 2019 și până la 26 iulie 2020. Condiția este ca, la data achiziției aparatelor, contribuabilii să fi fost plătitori de impozit pe profit. Cheltuielile vor putea fi scăzute și în următorii ani, dacă nu se poate la stabilirea impozitului pe 2020.

Cauti o casă de marcat? Intră pe magazinul nostru online și alege-ți modelul potrivit!

Deja ai votat!
,
Articolul anterior
Proiect nou de lege privind casele de marcat, de la Ministerul Finantelor
Articolul următor
Ce caracteristici trebuie sa aiba o casa de marcat buna pentru business-ul tau

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu