Cum îți poți verifica online polița RCA

În acest moment dacă un şofer nu prezintă poliţa RCA pe hârtie, riscă o amendă cuprinsă între 1000 şi 2000 lei şi ridicarea certificatului de înmatriculare. Chiar dacă această poliţă există şi a fost achiziţionată online.

Asociația Utilizatorilor de Servicii Financiare a cerut conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să elimine această aberaţie din norma RCA. ASF a fost de acord cu această solicitare şi urmează să vină cu un proiect de modificare a normei. Acesta va fi pus în dezbatere publică, iar după 10 zile va fi aprobat.

Chiar dacă vor mai dura câteva zile până când vom fi siguri că nu vom putea lua amendă dacă nu avem poliţa RCA pe hârtie, ştiu că majoritatea poliţiştilor se mulţumesc cu o dovadă care să ateste existenţa acestei poliţe (ma gândesc că înţeleg şi ei absurditatea situaţiei). Dacă nu puteţi dovedi cu nimic existenţa acestei poliţe, mai există o variantă. Intraţi pe https://www.aida.info.ro/polite-rca băgaţi numărul de înmatriculare sau seria de şasiu şi veţi primi instant un răspuns legat de asigurarea voastră sub forma:

“La data de 10.08.2020
autovehiculul cu numarul: XX11YYY
are o polita RCA valida cu urmatoarele coordonate:
data de inceput valabilitate: 01.01.2020
data de sfarsit valabilitate: 01.01.2021
emisa de societatea SC XXX SA

Baza de date AIDA afiseaza informatii din ultimii 5 ani calculati de la data curenta. Pentru informatii mai vechi de 5 ani, va rugam sa va adresati asiguratorului/asiguratorilor care au emis politele de asigurare valabile pentru perioadele cautate.”

Deja ai votat!
,
Articolul precedent
Noutăți legislative aplicabile comercianților începând cu luna Iulie
Articolul următor
Inregistrarea în SPV – Cum funcționează identificarea vizuală online pentru înregistrarea în SPV

Te-ar mai putea interesa si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
×